Кокосовий кухен
Для тіста: 250 мл кефіру, 1 яйце, 0,7 скл. цукру, 10 г розпушувача для тіста, 1,5 скл. борошна. Для посипки: 100 г кокосової стружки, 0,7 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру. Для заливки: 200 г вершків (20%).
Збити 1 яйце з 3/4 скл. цукру, додати 1 скл. кефіру і просіяне борошно з розпушувачем. Змішати 100 г кокосової стружки з 3/4 склянки цукру і ванільним цукром. Викласти тісто у форму, застелену папером для випікання. Зверху тісто рівномірно посипати кокосовою посипкою і поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хв. Через 10 хв після випікання поверхню пирога прикрити фольгою, щоб кокосова стружка не згоріла. Дістати пиріг і зубочисткою зробити в ньому отвори.
Готовий пиріг (гарячим) полити 20% вершками і залишити остигати.
Рецептом поділилася Ірина Фещенко