Коли запаси вітамінів в організмі людини вичерпуються – є ризик захворіти на анемію. Як і чим цю недугу лікувати?
Відома народна лікарка Наталія Земна застерігає: не варто хворим на анемію безпідставно призначати залізо. Адже перенасичення організму цим мікроелементом може бути шкідливішим, ніж його недостатність.
Лікуватись від анемії слід за правилом: ліки – це їжа.
Традиційно багатими на вітаміни та мікроелементи, у тому числі й на залізо, є овочі і фрукти. Надзвичайно корисні відварені телятина, яловичина. А ось печінкою захоплюватись не слід, радить Наталія Земна. Печінка – орган, що фільтрує кров, тому накопичує токсини. Найкраще печінку відварювати тоненькими шматочками, а воду кілька разів змінювати.
Найбільше анемія «боїться» сухофруктів. Один з рецептів – їх можна залити окропом у термосі, настояти ніч. Дуже корисні сушені вишні та яблука.
Необхідну організмові фолієву кислоту містять кукурудза, смородина, салат, шпинат, зелень петрушки, цвітна капуста, помідори, яблука, картопля. Корисні також апельсини, лимони, журавлина, листя смородини, первоцвіту лікарського, медуниці, ягоди барбарису, кизилу.