Класичний рецепт торта “Наполеон”
Форма 25 см. Тісто: 600 г борошна, 250 г масла або маргарину, 200 г сметани, 2 жовтки.
Крем: 700 мл молока, 2 п. ванільного пудингу, 200 г цукру, 300 г масла, 2 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка коньяку.
Перетерти масло з борошном в крихту, додати сметану і жовтки. Замісити тісто. Поставити в холодильник на 2-3 год (можна на ніч). Тісто розділити на 8-10 частин. Кожну частину розкотити на пергаменті і вирізати за розміром форми. Випікати при 190-200 ОС 10 хв.
Для заварного крему до більшої частини молока додати цукор, розігріти. В меншій частині молока розвести пудинг і влити до розігрітої частини. Варити до загустіння. Охолодити і додати по ложці до збитого масла.
Перемазати торт, 1 корж подрібнити в крихту. Зверху поставити невеликий тягар і залишити при кімнатній температурі. Потім змастити верх і боки торта, присипати крихтами і поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 20