Інгредієнти:
100 г чорного шоколаду, 250 мл молока або вершків, 1–2 ст. ложки води, цукор, збиті вершки.
Поламати шоколад і розплавити його на водяній бані. Додати воду і помішувати до однорідності. В окремому посуді закип’ятити молоко, влити тонкою цівкою в шоколад і перемішати, збити віничком. Подавати, прикрасивши збитими вершками.
Шоколадні поради
* Для приготування напою обирайте шоколад найвищої якості, без наповнювачів і добавок, інакше він погано розчинятиметься.
* Основою напою може бути молоко або вершки. Щоб згустити напій, варто додати в нього крохмаль або яєчний жовток.
* Готувати шоколад можна на плиті або в мікрохвильовці.
* Шоколад чудово поєднується з коньяком, лікером, ваніллю, корицею, кардамоном, мускатним горіхом, гвоздикою, а також морозивом.