Печиво “Кільця з арахісом”
- 100 г маргарину, 100 г сметани, 2 яйця, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 130 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 450 г борошна, 150 г арахісу, 1 яйце для змащування.
Розтоплений маргарин збити з рештою продуктів. Вкінці додати погашену оцтом соду, поступово ввести борошно. Замісити м’яке тісто.
Арахіс подрібнити. Можна скласти у міцний пакет і покотити качалкою.
Тісто розкотити на присипаній борошном поверхні пластом товщиною 0,5 см. Вирізати кільця діаметром приблизно 10 см. Змастити коржики збитим яйцем, вмочити у подрібнений арахіс. Викладати у застелену пергаментом форму, притиснути арахіс рукою, щоб він добре пристав до тіста. Випікати при 180 градусах приблизно 15 хв до золотистого кольору. Зберігати печиво “Кільця з арахісом” у паперовій торбинці, щоб залишалися хрумкими і крихким.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Радимо також приготувати печиво за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Печиво на смальці і сметані. Рецепт з мого старого записника
- Печиво на смальці “Ням-ням”
Post Views: 29