пампушки

Картопляні пампушки бо борщу і для бутербродів

Коли мають прийти гості, смажу картопляні пампушки і роблю з ними бутерброди - так набагато смачніше. А можна приготувати просто до борщу - теж смакота!

Картопляні пампушки

  • 3-4 картоплини, 25 г дріжджів, 0,5 ч. ложки солі 0,5 ч. ложки цукру, 1 яйце, борошно.

Зварити 3-4 картоплини. 50-60 мл відвару злити у чашку, решта не потрібна. До картоплі додати масло, зробити пюре. Поставити, щоб схололо. У теплому відварі розвести 25 г дріжджів, додати 0,5 ч. ложки солі і 0,5 ч. ложки цукру. Цю суміш додати до картоплі, додати яйце, перемішати. Додати борошно (скільки вбере тісто) і замісити туге тісто (майже так, як на вареники).

Одразу після замішування сформувати невеликі пампушки, залишити десь на 40 хв, щоб підросли. Смажити в олії, періодично обертаючи. Готові пампушки діставати на паперовий рушничок, щоб увібрав зайву олію. Як вистигнуть, розрізати навпіл, змастити майонезом, покласти ковбаску і огірочок чи помідорчик.

Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати інші страви, які смакуватимуть до борщу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook