Інгредієнти:
2,5 кг капусти, 2 морквини, 1 цибулина, 1 головка часнику, 1 л води, 150 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 2 ст. ложки з чубком солі, 0,7 скл. цукру.
Капусту нашаткувати, додати дрібку солі і злегка пом’яти (не до виділення соку, а щоб залишилася хрумкою). Цибулину порізати чвертькільцями, моркву крупно натерти, додати до капусти і перемішати. Викласти капусту у велику каструлю.
Приготувати маринад: воду закип’ятити з цукром і сіллю, зняти з вогню, влити олію й оцет, додати часник і відразу ж вилити в капусту, злегка перемішати. Накрити капусту тарілкою або кришкою меншого діаметру і поставити легкий гніт. Сильно притискати не треба, тільки, щоб маринад злегка виступив над кришкою.
У такому вигляді капуста має стояти за кімнатної температури 1 добу. Після цього капусту покласти у банки і поставити в холодильник. Вона добре зберігається.