Торт “Наполеон”
- Форма: 20-22 см.
- Тісто: 260 г масла, 460 г борошна, 1 яйце, 160 мл крижаної води, 15 г яблучного оцту, 1/2 ч. ложка солі.
- Крем: 750 мл молока, 50 г кукурудзяного крохмалю, 125 г цукру, 50 г масла, 1 ч. ложка ванільного екстракту, 5 жовтків, 200 мл охолоджених вершків (33-36%).
Борошно змішати зі сіллю і натерти заморожене масло, розтерти все в крихти. Яйце, холодну воду і оцет збити до однорідності. Влити в суху суміш і замісити тісто (довго не потрібно місити, лише зібрати до купи). Розділити тісто на 10-12 частинок (у мене 12). Сформувати невеликі кульки і покласти на тарілку, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1 год.
Крем: до жовтків додати 50 г цукру і перемішати, далі додати крохмаль і перемішати, щоб не було грудочок. У посудині до молока додати решту цукру, довести до кипіння, але не кип’ятити, зняти з вогню.
Пергамент присипати трошки борошном, розкотити листкове тісто в тонкий пласт, вирізати коло діаметром 20-22 см, наколоти тісто виделкою. Перекласти папір з тістом на деко (залишки не забирати, теж спекти). Випікати при 210 градусах 7-10 хв до рум’яного кольору, готові коржі охолодити.
Крем
Влити частину молока до жовтків, розмішати і цю суміш вилити назад у молоко. Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до густої маси (зняти з вогню, додати масло і перемішати. Перелити крем в чисту посудину, накрити плівкою в контакт і залишити при кімнатній температурі охолоджуватись.
Охолоджені вершки збити до піків, заварну масу теж збити. З’єднати вершки і заварну масу, залишки коржів перебити блендером у крихти.
Зібрати торт, боки і верх покрити кремом теж і обсипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 5 год, щоб добре просочився.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Post Views: 24