Італійський кекс “12 ложок”
3 яйця, 12 ст. ложок з чубком борошна, 12 ст. ложок з чубком цукру (з гіркою), 12 ст. ложок рафінованої олії, 12 ст. ложок кефіру або 10% вершків, 1 ч. ложка розпушувача, цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина), 1 п. ваніліну, дрібка солі, цукрова пудра (для прикрашання).
Яйця збити з цукром, ваніліном та сіллю 5-10 хвилин до пишності і збільшення в об’ємі. Влити кефір і олію, додати цедру і сік лимона. Знову збити 1 хв. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошно. Обережно перемішати (має вийти рідке тісто). Випікати пиріг у розігрітій до 180ºС духовці 35-40 хв. Коли охолоне, дістати з форми й посипати цукровою пудрою.
Читайте також:
-
Швидкий кекс на кислому молоці з апельсиновою цедрою. Усе збиваю міксером за 5 хв і готую в мультиварці
-
40 кексів із пачки питного йогурту. Рецепт – супер!
Post Views: 367