Ікра кабачкова за ДСТУ
- 5 кг кабачків (скибочками), 1 кг моркви (потертої), 2 кг цибулі (шматочками), 300-500 г води, 500 г олії, 500 г пасти томатної, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка оцту.
Овочі перемішати, залити водою, кип’ятити 2 год, охолодити, змолоти блендером, додати 500 г олії, 500 г пасти томатної, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі. Варити 1 год після закипання. За 15 хв до закінчення варіння додати 1 ст. ложку оцту, досолити до смаку. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Стерилізувати не потрібно.
Рецептом поділилася Наталія Приходько
Радимо також приготувати:
- Ікра кабачкова. Універсальний рецепт: можна готувати з баклажанів, патисонів і навіть гарбузів.
- Кабачкова ікра “Смак дитинства” (як колишня магазинна)
Post Views: 167