торти без випікання

Ідеально для літа: три рецепти тортів без випікання

Торт без випікання із печивом “До кави”

  • 0,5 кг печива шоколадного або “До кави”.
  • Крем: 0,8 л молока, 7 жовтків, 200 г цукру, 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 150 г м’якого масла, 4-5 бананів. Варена згущенка для декору.

Приготувати крем. Жовтки змішати з борошном, крохмалем і цукром. Цівкою влити молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варити до загустіння. Зняти з плити, одразу додати масло. Перемішувати до однорідності.

На дно форми покласти трішки крему, розрівняти, далі кружечки бананів, крем, печиво. Таким чином заповнити всю форму, щоб було 7-8 шарів. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч. Перед подачею прикрасити вареною згущенкою.

Торт за мотивами “Київського”
Торт за мотивами “Київського”

Торт за мотивами “Київського”

  • Для приготування коржів: 80 г готового безе, 160 г горіхів (волоських або лісових), 50 г масла, 100 г чорного або молочного шоколаду.
  • Для приготування крему: 30 г какао, 200 г масла, 200 г білого згущеного молока.

Для приготування коржів горіхи підсушити на сухій сковороді або в мікрохвильовці до появи аромату і подрібнити. Безе поламати на шматочки. Масло змішати зі шматочками шоколаду і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 30 секунд. Перемішати до однорідності і влити до безе. Акуратно перемішати, щоб не поламати печиво.

Для крему розм’якшене вершкове масло збити, ввести згущене молоко і збити до однорідності на високій швидкості міксера. Просіяти у крем какао і вимішати до однорідності.

На тарілку поставити роз’ємне кільце, бортики вистелити ацетатною плівкою. На дно насипати шар безе  з горіхами (1/3), добре розрівняти, викласти крем (1/3), трохи придавлюючи, щоб він добре заповнив порожнини у шарі безе. Висипати шар безе, потім  крем і так повторити ще раз.

Накрити плівкою і поставити на дві години в холодильник. Вийняти з форми і прикрасити на свій смак, можна обсипати подрібненими в блендері горіхами. Відеорецепт – тут

Швидкий торт без випікання
Швидкий торт без випікання

Швидкий торт без випікання

  • 1 п. крекеру вершкового, 1 п. крекеру з какао, 0,5 л вишні у власному соку, 500 г вареного згущеного молока, 500 г масла, 2 шт. вафель круглих.
Крекер (можна цілий, можна поламати великими шматками) змішати з відцідженими вишнями, дати трохи постояти, щоб сік з вишень просочив крекер. Якщо хочете, щоб крекер був дуже зволожений і не хрумтів, то  додатково полийте соком з вишень – 100-125 мл.
Збити масло кімнатної температури зі згущеним молоком до однорідного пухкого крему. Можна ще в кінці збивання за бажанням додати 2 ст. ложки коньяку для аромату. Змішати крем з крекерами. На дно кільця викласти вафлю, далі масу, гарно її втрамбувати, зверху другу вафлю і в холодильник мінімум на 2 год. Прикрасити за бажанням, можна залити шоколадною помадкою (1 пл. чорного шоколаду+50 г масла+2 ст.л. молока розігріті і вимішані до однорідності).
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Радимо також інші перевірені рецепти торта без випікання:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook