Ідеальні оладки на кефірі. Залишаються пишними не тільки на сковорідці, а й у тарілці!

Не пам'ятаю, де я знайшла цей рецепт, але він для мене став ідеальним. Оладки виходять дуже ніжні, м'які, залишаються пишними не тільки у сковорідці, а й на тарілці! Спробуйте приготувати, можливо, і вам сподобається!

Ідеальні оладки на кефірі

0,5 л кефіру, 1 яйце, 1,5 ст. ложки цукру, 1/3 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки соди, 400 г борошна, олія для смаження.  

Кефір має бути кімнатної температури, але я його трошки підігріваю. Кефір вилити в миску. Додати яйце, сіль, цукор, перемішати. Я все збиваю вінчиком (можна просто ложкою). Потім додати просіяне борошно і соду. Зазвичай соду кидають в кефір, щоб вона погасилася, тут потрібно додавати саме з борошном. Ретельно перемішати. Розмішувати тісто потрібно відразу добре, тому що потім його рухати НЕ МОЖНА!І залишити тісто на пів години, щоб пішла реакція кефіру з содою. Через пів години на поверхні тіста утворяться бульбашки, можна приступати до смаження. Нагріти олію. Тісто більше рухати не можна! Брати його ложкою скраю, намагаючись не перемішувати, і ніби відщипувати від стінки миски. Викладати акуратно на сковорідку і обсмажувати на середньому вогні. Коли на поверхні почнуть з’являтися і бульбашки,
перевернути на другу сторону, оладки відразу почнуть підніматися. Усе, смачні і пишні оладки на кефірі готові! Можна їсти зі сметаною, варенням або просто так! У будь-якому випадку – це дуже смачно і просто!

Рецепт і фото Надії Тимків

Спробуйте також приготувати:

Оладки зі смаком піци. Діти розмітають прямо зі сковорідки

Яблучні оладки до сніданку

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook