безе

Ідеальне безе для декору тортів і пасок

Таке безе можна з'їсти як десерт або використати як декор для торта або паски. Воно не пливе і не тріскає під час випікання, чудово тримає форму.

Безе для декору тортів і пасок

100 г білка (із 3 яєць), 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа. Співвідношення білків і цукру 1:2.
Змішати білки з цукром, поставити на парову баню, щоб дно не торкалося води. Постійно помішувати вінчиком, щоб цукор повністю розчинився (хвилин 5, може, більше).
Тоді зняти з парової бані, додати лимонну кислоту і збивати білки на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи до максимальної. Меренга має бути щільною і добре тримати форму. За потреби, додати барвник і заповнити кондитерський мішок з насадкою.
Відсадити безе на пергамент. Сушити при 50-60 градусах десь 2-2,5 год, час залежить від розміру безе. Якщо малесенькі, то вистачить і 1,5 год.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Радимо також інші рецепти топерів для торта:

  • Простий рецепт безе: смачне, не тріскає і сухе всередині. Можна робити топери для тортів
  • Пряничні топери для прикраси тортів + рецепт айсингу. Цей декор на піку популярності!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook