Хрусти (вергуни)
- Тісто: 250 мл сметани, 250 мл кислого молока, 50 г маргарину, 2 яйця, 100 г цукру, 1,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 700-800 г борошна.
- А також: цукрова пудра, олія.
Маргарин перетерти з борошном, додати сметану, кисле молоко, соду, яйця, збиті з цукром. Замісити тісто, залишити накрите на 20-30 хв.
Тісто поділити на 2-4 частини, розкотити (я розкочую не дуже тонко), розрізати на смужки. Смужки розрізати на менші смужки. У центрі кожної смужки зробити розріз, просунути один кінець смужки через цей розріз.
Смажити у великій кількості олії. Готові хрусти обсипати пудрою.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Вергуни як пух (на кефірі і сметані)
- Хрустики або вергуни: давній рецепт Дарії Цвек
Post Views: 271