Огірки в томатній заливці. Неймовірно смачні!
Інгредієнти: 2 кг огірків, 200 мл томатного соусу, 1.5 л води, 5 зубчиків часнику, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 200 гр цукру, 2 ст. л. солі, 200 мл оцету, 5 шт гвоздики, 15 горошин чорного перцю.
Підготувати банки і кришки, вимити і простерилізувати. Приготувати розсіл: закип’ятити воду + цукор + томатний соус + сіль. Акуратно влити оцет і перемішати. Забрати з вогню. У стерилізовані банки нарізати огірки, петрушку і кріп, по зубчику часнику, гвоздику, перець горошком, (хто любить можна лавровий лист), залити розсолом.
Стерилізувати 0,5 л. банки – 10 хвилин, 1 л. банки – 15 хвилин. Закрутити, закутати до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці. Виходить 2,5 л. Огірочки готові до вживання через 7-10 днів.