Густий домашній кетчуп без крохмалю і довгого уварювання. Рецепт + серкрет!

Найкращий кетчуп – домашній. Але є одне "але": його треба довго уварювати. Я розкрию секрет, як приготувати кетчуп набагато швидше! Він виходить густий, навіть без крохмалю!

Густий домашній кетчуп

5 кг помідорів, 0,7–1 кг цибулі, 1 скл. цукру, 150–170 мл оцту (6%, яблучного; кількість регулюйте залежно від кислоти помідорів: якщо солодші – менше), 2 ст. ложки солі, 1 ч. ложка меленого чорного перцю, 1 ч. ложка кориці (додайте – не пошкодуєте), дрібка меленої гвоздики, гострий перець на бажання (цілий свіжий або мелений червоний 1 ч. ложку) кілька зубців посіченого часнику. Також можна додати базилік, селеру, орегано, кріп, петрушку.

Помідори перемолоти на м’ясорубці, блендером або перетерти на тертці (щоб позбутися кісточок, треба процідити крізь сито). Чоб було менше жмиху, можна заздалегідь ошпарити помідори окропом, потім залити холодною водою і зняти шкірку.

Поставити масу на вогонь, додати змелену блендером цибулю, варити 2,5–4 години до потрібної густини. Час варіння залежить від соковитості помідорів. За 15 хв до завершення приготування, опустити в киплячу масу полотняний мішечок зі спеціями, додати сіль, цукор, оцет. Перемішати, проварити, скуштувати, за потреби додати ще спеції, гарячим розлити у стерильні банки, закрутити стерильними кришками. Виходить 4– баночок по 0,5 л. Добре зберігається у квартирі.

А тепер секрет! Щоб значно пришвидшити приготування кетчупу (а саме уварювання до потрібної густини), треба під час варіння перемішати сік і занурити у нього друшляк-сито. У ньому почне збиратися рідина, її треба вибрати черпаком.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook