Щоб приготувати густе полуничне варення, рекомендують його уварювати по три-п’ять хвилин протягом трьох-п’яти днів. Або ж варити один день, але довго і постійно помішуючи. Та не у всіх господинь є стільки вільного часу і терпіння, щоб так довго заморочуватися із приготуванням варення.
Цей спосіб приготування варення для тих, хто хоче мати густе полуничне варення швидко і за один раз, рецепт без заморочок.
Густе полуничне варення
1 кг полуниці, 6 скл. цукру, 0,5 скл. води, 1 ч. ложка лимонної кислоти без чубка.
У каструлю з товстим дном або велику сковороду налити воду, всипати цукор, довести до кипіння, проварити помішуючи до розчинення цукру. Всипати полуницю. Варити на великому вогні 30 хв.
За 5 хвилин до кінця приготування додати лимонну кислоту. Під час варіння знімати пінку. Розлити кипляче варення у теплі сухі стерильні банки, закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном.
Порада: готуйте за раз лише одну порцію полуничного варення, кількість продуктів не збільшуйте, інакше варення вийде рідким. Обов’язково варити варення на великому вогні.
Фото. Радимо також інші перевірені рецепти полуничного варення:
- Підбірка рецептів полуничного варення і джему
- Полуничне варення: три рецепти з бабусиного записника