Грибний закусочний пиріг із дуже ніжного тіста

Тісто для пирога не тільки смачне, але й дуже слухняне, з ним працювати - одне задоволення! І начинка може бути найрізноманітніша: м'ясо, гриби, картопля, квасоля, горох, капуста і т.д.

Грибний закусочний пиріг

Тісто: 400 г борошна (380+20 на підсипання при розкачуванні), 1 неповна чайна ложка розпушувача, 100 г розтопленого масла, 200 мл сметани, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки куркуми. Начинка: 1 кг грибів, 2 цибулини, 2 морквини, зелень, сир за бажанням.
До просіяного борошна всипати розпушувач, куркуму, сіль, все перемішати, додати сметану і масло, замісити тісто. Залишити його на 30 хв на столі. Обсмажити гриби, моркву і цибулю. Зелень подрібнити, сир потерти, перемішати.
Розкотити тісто тонко, приблизно 2 – 3 мм, викласти гриби, зверху зелень із сиром і сформувати пироги, які тільки підказує ваша фантазія. Це може бути як відкритий пиріг, так і закритий або один великий на усе деко.
Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook