Інгредієнти: 2 жмені сушених грибів, 1,5 л води,1 велика морквина, 2 великі цибулин.
Гриби залити холодною водою (має бути пропорція 1:3, потім готову юшку можна розвести водою або бульйоном). Коли розм’якнуть, варити у тій самій воді 1 год.
Додати розрізану на чотири частини цибулину, лавровий листок, варити ще 1 год. Цибулю вийняти, юшку відцідити через дрібне ситечко. Гриби порізати кубиками. Цибулину дрібно порізати, моркву потерти, окремо посмажити на олії. Вкинути у проціджену юшку гриби і моркву з цибулею, довести до кипіння, посолити, поперчити.
Подаючи на стіл, приправити зеленню. Готова юшка має бути темно коричневого кольору.
Post Views: 33