Готую млинці лише на пиві. Тоненькі, ніжні та еластичні

Якось поставила пиво охолоджуватися в морозилку і забула, воно й замерзло. Довелося з нього насмажити млинців. А вони вийшли бомбезні! Пивом зовсім не пахнуть, тонесенькі, ніжні і дуже смачні! Тепер завжди готую тільки на пиві!

Мармурові млинці на пиві

300 г борошна, 500 мл світлого пива, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки олії.

Яйця збити зі сметаною, сіллю та цукром, додати склянку пива, збити. Додати склянку борошна, збити. Потім знову пиво і знову борошно. Додати олію, збити до однорідності. Тісто має бути густини, як вершки, щоб легко розтікалося по сковорідці. Якщо тісто надто густе, можна розбавити звичайною холодною водою, тільки додавайте поступово, по 50 г, розмішуючи ложкою до повної однорідності.

Дати тісту відпочити 10 хв і смажити на розпеченій сковороді. Я смажу на сковороді для млинців з антипригарним покриттям. Змащую сковорідку олією лише перший раз, потім млинці не пристають.

У млинці можна загортати будь-яку начинку, причому я несолодку (я робила зі смаженими з цибулею грибами), так і солодку, і навіть їсти з варенням. Запаху пива не чути зовсім, а на смак млинці нейтральні. Вони дуже ніжні, тоненькі, але не рвуться. Не хвилюйтеся щодо пива: під час нагрівання весь алкоголь випаровується, і такі млинці можна давати дітям (мої діти половину млинців з’їли ще гарячими без начинки). А “мармурові” тому що на готових млинцях утворюється красивий мармуровий візерунок.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook