молитва на Стрітення Господнє

Молитва на Стрітення про віру і надію у час смутку чи нещастя

Християни промовляють цю важливу молитву на Стрітення Господнє - 2 лютого - і просять зміцнити віру у час випробувань і нещасть.

2 лютого, згідно з новим церковним календарем, православні християни відзначають велике свято – Стрітення Господнє. Цього дня обов’язково відвідують церкву, освячують воду і свічки. Якщо ж ви з якихось причин не змогли потрапити до храму, не засмучуйтеся – зверніться до небес зі щирою молитвою. Вас неодмінно почують!

На Стрітення читають особливу молитву і просять дати силу не засмучуватися від прикрощів, дати надію у час смутку і нещастя.

Молитви, які читають на Стрітення Господнє

Тропар Стрітенню

Радій, благодатна Богородице Діво, бо з тебе засяяло Сонце правди – Христос Бог наш, що просвічує тих, що в темряві. Веселися й ти, старче праведний, ти прийняв в обійми визволителя душ наших, що дарує нам воскресіння.

Молитва до Господа про щастя

Всевишній Ісус Христос, я благаю тебе про моє земне щастя. Почуй молитви мої у такий світлий день. Не відвернися від слів моїх, що йдуть від серця, подаруй мені і людям любов одне до одного. Навчи нас, негідних рабів Твоїх, радіти кожному дню, зміцнювати віру та примножувати любов до Тебе. Дозволь здобути щастя з Твоєю допомогою, щоб кожен день був новим продовженням щасливого життя. Допоможи мені зрозуміти, що треба викреслити з мого життя, щоб стати щасливою людиною. Я благаю Тебе про мудрість у поведінці моїй і моїх словах. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва до Господа нашого Ісуса Христа

Господи Ісусе Христе, Єдинородний Сину Божий, бачений колись пророками, ніби у дзеркальному відображенні, тілом від Всесвятої Діви Марії нетлінно народжений і в сороковий день до святилища на зустріч усьому світові на руках принесений, в обіймах праведного Симеона явлений для спасіння усіх, що від Адама народжені.

Яке славне і світле принесення Твоє на руках Божої Матері у храм Господній і божественне від святого старця стрітення Твоє! Сьогодні Небо веселиться і радіє земля, бачачи пришестя Твоє — Боже, пришестя Царя і Бога нашого, що є Святим.

Колись Мойсей хотів бачити славу Твою, та не міг, бо не в лице, а лише ззаду дозволив Ти побачити Себе. А сьогодні — у світлий день стрітення Твого — Ти показав Себе людям у святилищі, сяючи невимовним світлом Божества, щоби разом із Симеоном бачили Тебе віч-на-віч і могли руками торкнутися Тебе. Та прийнявши в обійми свої пізнали Тебе – Бога, що прийшов у тілі.

За це прославляємо незбагненне сходження і велике людинолюбство Твоє, бо Своїм приходом Ти подарував сьогодні небесну радість родові людському, що впав колись. Бо праведним судом Своїм Ти вигнав прародичів наших з солодкого раю у світ цей, а нині Ти помилував нас і знову відкрив нам оселі раю.

Ти змінив плач наш на радість, щоби Адам, який впав колись, не встидався Тебе за свій непослух і більше не ховався від лиця Твого, коли Ти покличеш його. Бо Ти прийшов нині, щоб взяти на Себе гріхи його, щоб обмити його Своєю кров’ю і щоб одягнути наготу його в одяг спасіння й радості, і щоб як невісту прикрасити його красою.

Нам же всім, що божественне Стрітення Твоє сьогодні святкуємо, дозволь з розумними дівами вийти назустріч Тобі із запаленими світильниками віри, любові й чистоти, щоби очима віри побачити Божественне лице Твоє, щоб могли ми прийняти Тебе в душевні обійми свої та щоб пронесли ми Тебе в серцях своїх через усі дні життя нашого, щоб Ти був для нас Богом, а ми – людьми Твоїми. В останній же і страшний день пришестя Твого, коли всі святі вийдуть на останнє велике стрітення з Тобою в повітрі, дозволь і нам тоді побачити Тебе і так завжди з Господом перебувати.

Слава милосердю Твоєму, слава царству Твоєму, слава спогляданню Твоєму, єдиний Людинолюбче, бо Твоє є царство, і сила, і слава з Безпочатковим Твоїм Отцем і Всесвятим, Благим і Животворчим Твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook