Літо приносить не тільки тепло, але й неймовірно смачні та соковиті кавуни. Однак, для швидкого росту та великої врожайності, їх нашпиговують нітратами, які дуже шкідливі для організму. Тому, перед придбанням цієї баштанової ягоди, зверніть увагу на декілька прикмет.
Ознаки якісного кавуна:
- При стисненні кавун трішки тріщить;
- Смугастість ягоди повинна бути чіткою та без ушкоджень;
- Якщо дряпнути шкірку, то вона легко здереться, а не вдавиться всередину.
Ознаки нітратного кавуна:
- Якщо покласти кавун у ванну з водою, то він потоне.
- Ріжеться рівно та гладко.
- Містить у м’якуші жовті та білі прожилки.
- Якщо помістити м’якуш у воду, то вона забарвиться в червоний колір.