Спочатку готую приправу, яку потім можна скрізь застосовувати: у супи, до м’яса і взагалі у все що завгодно можна додавати. Беру однакову кількість (у грамах) імбиру свіжого і часнику, чищу і кладу у блендер, перемелюю. Імбир перемелюється не відразу, тому потрібно ложечкою підливати водичку.
Беру пластмасову формочку для льоду й укладаю масу в квадратики, у кожну доливаю ще по чайній ложці води. Заморожую і використовую за потреби.
Тепер можна варити гарбузовий суп. У каструлю з товстим дном налити олію, нагріти і посмажити там цибулю, болгарський перець, морквину. Через деякий час у каструлю додати порізаний гарбуз і далі тушкувати.
Через кілька хвилин залити окропом на кілька пальців вище, ніж овочі. Варити до готовності гарбуза. Потім міксером або товкачем для картоплі перемолоти овочі до крему.
Знову поставити на плиту, додати сіль, перець, зіру, 100 г вершків (можна і без них). Насамкінець додати кілька імбирних кубиків з морозилки. Усе. Можна додати петрушку, сухарики. Зваріть, не пошкодуєте.
Імбир з часником після їди не пахне. І взагалі жоден, хто куштував страви з цією приправою, не здогадався, що там є часник.