“Вишиванка”
- Форма 23×28 см.
- Пісочне тісто: 500 г борошна, 250 г маргарину, 1 п. розпушувача (18 г), 120 мл сметани, 3 жовтки, 200 г цукру, 20 г какао.
- Макова начинка: 250 г маку, 3 білки, 100 г цукру.
- Сирна начинка: 1 кг домашнього сиру, 200 г цукру, 3 яйця, 50 г крохмалю.
- Крем: 300 г масла, 250 г вареного згущеного молока, 10 г розчинної кави, 10 мл горілки.
Пісочне тісто
Борошно посікти з маргарином до крихти, додати розпушувач, жовтки, цукор та сметану. Замісити густе тісто, поділити його на дві рівні частини, до однієї додати какао, вимісити, щоб об’єдналось.
Біле і темне тісто поділити ще на дві рівні частини. Темне тісто покласти у морозилку, а біле у холодильник, на одну годину (обидва).
Сирна начинка
Сир збити блендером, додати жовтки збиті з цукром, крохмаль та перемішати. Збити білки на піну і додати до маси, все вимішати.
Макова начинка
Мак запарити та перемолоти в блендері. Білки, що залишилися від тіста (3 шт.) збити з цукром до стійкої піни, додати до маку, перемішати.
Одну частину світлого тіста розкотити, викласти у форму, зробити невеличкий бортик, викласти 1/2 макової начинки, зверху рівномірно викласти 1/2 сирної начинки, обережно розрівняти ложкою, щоб начинки не перемішалися. Зверху натерти 1 частину темного тіста з морозилки. Випікати у розігрітій духовці при 180 °С 30-40 хв. Залишити у формі до повного вистигання! Так само спекти другий сирно-маковий корж.
Крем
М’яке масло збити зі згущеним молоком, додати каву, розчинену у горілці, збити.
Зібрати пляцок
Змастити темну частину коржа кремом, накрити другим коржем, темним тістом до середини. Залишити пляцок у холодильнику на 12 годин, щоб настоявся. Верх полити шоколадом.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Леся Льода
Радимо також приготувати пляцок “Вишиванка” за іншим рецептом
- Розкішний пляцок “Херсонська вишиванка”: сподобається всім!
- Торт “Вишиванка по-новому” – з маком, горіхами і яблуками
Post Views: 52