Інгредієнти:
600 г курячого філе, 200 г свинини, 50 г сала, 200 г вареної шинки, 150 г копченої шинки, 1 яйце, сіль, спеції, 5–6 горошин духмяного перцю, 2 лаврових листки. Можна додати горіхи, оливки.
Нарізати дрібними кубиками 200 г курячого філе, 100 г свинини, копчену шинку, сало. Усе помістити в глибоку посудину.
Решту філе, свинини і варену шинку прокрутити у м’ясорубці двічі або подрібнити в блендері. Додати до порізаних інгредієнтів. Посолити, додати спеції та яйце, ретельно вимішати.
Папір для випікання змочити у воді, віджати і розстелити на столі. З фаршу сформувати ковбаску й викласти на папір. Щільно згорнути пергамент цукеркою, перев’язати шпагатом або товстими нитками.
Помістити галантин у велику каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Додати лавровий листок і духмяний перець. Варити від моменту закипання 40–45 хв на малому вогні. Остудити, покласти в холодильник на 1–1,5 год. Зняти папір, нарізати кружечками.