Фарширований оселедець
1 великий оселедець, 1 варене яйце, 50 г плавленого сиру, 25 г масла, 1 варена невелика морква.
Оселедець варто брати великий, не сильно солоний. У оселедця видалити голову, хвіст і всі кістки. Дуже уважно слід поставитися до видалення дрібних кісток, вони на жаль, не завжди помітні і можуть стати сюрпризом.
Оселедець добре протерти серветкою. Акуратно зняти шкіру. У підсумку, маємо отримати два філе. Хвіст можна не викидати, а залишити для декору.
Далі, гострим ножем зрізати м’якоть з внутрішньої сторони, щоб в результаті, залишився пласт не більше 5 мл. Це буде зручніше зробити, притиснувши філе до дошки.
Приготувати начинку. Дрібно порізати зрізане філе оселедця, відварену моркву, варене яйце і м’яке масло. Додати натертий плавлений сирок і добре перемішати. Для зручність натирання, рекомендую сир злегка заморозити.
Застелити харчову плівку, змастити олією і покласти пласт філе внутрішньою стороною назовні. Акуратно викласти начинку і накрити іншим філе. Загорнути у плівку.
Покласти фарширований оселедець в холодильник на півгодини. Відтак звільнити від плівки і нарізати порційно.
Замість масла можна використовувати майонез.
Рецептом поділилася Лариса Леонова