Експрес-варення зберігає вітаміни, ваш час і гроші. Рецепт для будь-яких ягід

Торік вперше спробувала приготувати варення за цим рецептом, щоб додавати менше цукру. Але спосіб приготування виявився не тільки вигідним, а й швидшим за класичний. Тому цього року все варення так закриваю!

Експрес-варення 

1 кг ягід, 0,5 кг цукру, 10 г пектину. 

  • На 1 кг ягід (у мене була солодка полуниця) брала по 0,5 кг цукру. Усе разом проблендерила і поставила на вогонь. Щойно варення почало закипати, всипала 10 г пектину, попередньо його розмішавши з невеликою кількістю цукру.
  • Усе разом ще прокипіло 3 хв, потім виключила і розлила у банки. Це рецепт експрес-варення.
  • Плюси очевидні: йде менше цукру, варення не переварюється, а отже, максимально зберігаються корисні речовини, швидко готується, а ви заощаджуєте газ чи електроенергію. А на смак – нямка.

Галина ПЕЛИПЕНКО, Рівненська обл., Березнівський р-н

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook