Експрес-варення
1 кг ягід, 0,5 кг цукру, 10 г пектину.
- На 1 кг ягід (у мене була солодка полуниця) брала по 0,5 кг цукру. Усе разом проблендерила і поставила на вогонь. Щойно варення почало закипати, всипала 10 г пектину, попередньо його розмішавши з невеликою кількістю цукру.
- Усе разом ще прокипіло 3 хв, потім виключила і розлила у банки. Це рецепт експрес-варення.
- Плюси очевидні: йде менше цукру, варення не переварюється, а отже, максимально зберігаються корисні речовини, швидко готується, а ви заощаджуєте газ чи електроенергію. А на смак – нямка.
Галина ПЕЛИПЕНКО, Рівненська обл., Березнівський р-н
Post Views: 30