Дитяча варена ковбаса “Апетитна”
500 г курячого філе, 2 білки, 200 мл вершків (30%), 3 ст. ложки бурякового соку, спеції.
Філе вимити, обсушити паперовим рушником. Нарізати і подрібнити у блендері. Додати білки і збити ще раз. Відтак додати вершки і знову збити, посолити, вимішати з буряковим соком. Масу викладати частинами на фольгу (виходить 3 ковбаски), загортати ковбаску як цукерку, кінці фольги обрізати. Ковбаску замотати у 3–4 целофанові пакети (або харчову плівку) і щільно зав’язати. Опусти ковбаски в киплячу воду, зверху придавити тарілкою, щоб ковбаски були повністю у воді, готувати 25–30 хв. Після варіння, не знімаючи фольгу, дати повністю охолонути. Покласти в холодильник на ніч.
Можна додати зубець часнику – для більш “ковбасного” аромату, і ложку крохмалю – щоб краще різалася.