Пляцок “Село і люди”
- Форма діаметром 26-28 см.
- Тісто: 3 жовтки, 1 ст. ложка цукру, 250 г маргарину м’якого, 3-4 ст. ложки сметани, 3 скл. борошна. Розпушувача не треба.
Замісити (можна на ніч), поділити на 6 рівних (буде 3 коржі, в кожному з яких знизу і зверху тісто).
- Начинка 1: 0,5 л сирих порізаних соломкою яблук + зелене сухе желе.
- Начинка 2: 0,5 л консервованих вишень (сирих або заморожених) + червоне желе.
- Начинка 3: 1 скл. запреного маку + 1 скл. цукру + 3 збиті білки.
Одну частину тіста розкотити, викласти порізані соломкою яблука, посипати зеленим желе, накрити тістом, защипати краї.
Другий корж: тісто, вишні, посипати червоним желе, накрити тістом, защіпати краї.
На третій корж: тісто, макова маса (1 скл. маку меленого запареного, вимішати зі збитими з цукром білками), накрити тістом, защипати краї.
Випекти кожен корж при 180 градусах до золотистого кольору.
- Крем заварний: 0,5 л молока, 1 п. ванільного або сметанкового пудингу польського, 0,5 скл. цукру або більше.
Зварити пудинг, охолодити. Збити 400 г м’якого масла, поступово ввести охолоджений заварний крем, збити.
Коржі перемазати кремом. Настояти у холодильнику мінімум 12 годин.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати інші десерти з вишнями за перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Спокуса” з вишнями і курагою – просто бомба-ракета!
- Торт-пляцок “Сакура”. Приготуйте раз – і ви в нього закохаєтеся!