м'ясний паштет

Дуже смачний консервований м’ясний паштет

Домашній м'ясний паштет у банках - це не тільки дуже зручно, а ще й надзвичайно смачно! Відрізаєш окраєць свіжого хліба, кладеш скибочку паштету - і насолоджуєшся!

Консервований м’ясний паштет

  • 3,5 кг м’яса (сирого), 3,5 кг сала зі шкірою (сирого), 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 п. приправи “Кухарик” (200 г).
Почистити моркву і цибулю, нарізати цибулю довільними шматками, а моркву натерти на грубій терці, обсмажити цибулю та моркву на невеликі кількості олії.
М’ясо і сало пропустити через м’ясорубку (м’ясо і сало-сире), а також протушковану цибулю з морквою. Коли все готово, додати приправу і добре вимішати.
У чисті сухі банки покласти лавровий лист і наповнити банки сумішшю (з цієї порції продуктів виходить 16 банок по 0,5 л).

Як закривати м’ясний паштет

  1. Банки закрутити і стерилізувати в пресі для консервації 4 год.
  2. Також можна готувати в автоклаві (1 атм. 120 градусів, 20 хв, остигне – тоді відкрити).
  3. Також можна використовувати зажими, води має бути вище банки на 3-4 см, варити 3-4 години.
  4. Пробувала пекти в духовці (2 години), смак не змінився, але при готуванні жир трішки тікає і робиться сухуватий.
  5. У каструлі: накласти в банки і закрутити гвинтовими кришками, застелити на дно каструлі полотенце і залити водою, щоб вода була вище банок на 3 см і варити 2 год. Якщо вода буде випаровуватися, а вона буде, то потрібно доливати, але тільки гарячу, щоб не було перепаду температури.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook