Чізкейк, який завжди вдається
Основа: 400 г печива типу “Топлене молоко” або “До кави”, 150 г масла або пісочне тісто. Начинка: 800 г сиру (мінімум 15% жирності), 200 г цуру, 120 г вершків (20%), 3 яйця, 1 п. ванільного цукру. Для поливки: 250 г сметани (20%). А також будь-які ягоди (полуниця, малина, чорниця, вишні, ожина, лохина тощо), фрукти (банани, персики, ананас, груші тощо), желе. Роз’ємна форма 23 см.
Печиво змолоти на крихти, змішати з розтопленим маслом. Форму застелити пергаментом, змастити маслом. Крихти утрамбувати на дно і сформувати високі бортики. Утрамбовувати щільно, товщина “тіста” має бути близько 1 см. Поставити у холодильник. Увімкнути духовку на 170 ОС.
Сир змолоти блендером до однорідної кремоподібної маси. Додати вершки, збити, додати яйця, ваніль і цукор, збити. Викласти сирну начинку на основу, вдарити формою кілька разів об стіл, щоб вийшло повітря. Поставити у розігріту до 170 ОС духовку, знизу підставити деко з водою (якщо форма не дуже щільна і почне витікати підтале масло, воно буде крапати у воду і не димітиме під час випікання). Пекти 50 хв, не вікриваючи дверцята.
Збити сметану з 2 ст. ложками цукру і ваніліном. Відкрити духовку, вилити сметану на чізкейк, збільшити температуру до 200 ОС і пекти ще 7 хв. Дістати, дати охолонути, поставити на ніч у холодильник. Зранку прикрасити ягодами чи фруктами, можна залити желе (тільки не гарячим і не рідким, а таким, що трохи застигло, як густий кисіль) або посипати тертим шоколадом чи прикрасити збитими вершками. Але смачно і без додатків!