торт "Шарлотта"

Дуже цікавий торт “Шарлотта” з ягідним мусом

Ніжний торт «Шарлотта» з бісквітних рулетиків і смородинового мусу без складного декору, але на вигляд вау! Ефектний святковий десерт.

Торт «Шарлотта» з ягідним мусом – це ніжний святковий десерт у формі купола з бісквітних рулетиків, наповнений повітряним смородиновим мусом. Він виглядає дуже ефектно на столі, але готується з доступних продуктів і без складного декору, тож чудово підійде і для сімейного свята, і для особливого приводу.

Торт «Шарлотта»

  • Для рулету і коржа: 6 яєць, 6 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна, 1 пакет ванільного цукру, дрібка солі.
  • Для суфле: 90 г білого шоколаду (можна молочний з горіхами), 90 г цукру, 150 г кисломолочного сиру, 350–400 мл сметани (бажано домашньої), 25 г желатину, 150 мл холодної води, 3–4 ст. л. смородинового варення для змащування.
  • А також: 250 г ягідного пюре (смородина або інші ягоди),

Збити яйця з цукром до пухкої світлої маси, додати ванільний цукор і дрібку солі, ввести просіяне борошно і обережно перемішати до однорідного бісквітного тіста. Вилити частину тіста у роз’ємну форму діаметром 22 см, застелену пергаментом, випікати при 180 °С 15–20 хвилин до сухої шпажки.

З решти тіста випікати бісквіт у квадратній (або прямокутній) формі за тієї ж температури до готовності, охолодити.

Квадратний корж змастити смородиновим варенням, щільно скрутити в рулет, нарізати на кружальця.

Глибоку салатницю округлої форми вистелити харчовою плівкою, щільно викласти дно та боки скибочками бісквітного рулету один до одного.

Желатин залити холодною водою, залишити набухати. У каструлю покласти ягідне пюре, цукор і поламаний шоколад, підігріти до повного розчинення шоколаду, не доводячи до кипіння, додати розчинений желатин і добре розмішати.

Сир перебити блендером до кремової консистенції, окремо збити сметану, за бажання підсолодити, з’єднати сирну масу зі сметаною і вмішати у теплу, але не гарячу ягідну суміш, ще раз коротко збити міксером до однорідного мусу.

Вилити мус у салатницю поверх рулетиків, зверху викласти круглий бісквітний корж, злегка притиснути і поставити торт у холодильник на кілька годин до повного застигання.

Готову «Шарлотту» акуратно перевернути на тарілку, зняти плівку, за бажання прикрасити ягодами чи м’ятою і подавати до столу.

Рецепт і фото Ганни Пилипюк. Більше рецептів дивіться на каналі господині “Ганна Пилипюк.Бабусині поради

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook