Дріжджове тісто, що росте в холодильнику
- 1,5 скл. води, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. олії, ваніль, трішки солі – закип’ятити. У теплу рідину 50 г дріжджів і борошна скільки візьме тісто, щоб м’яке.
Замішене тісто поділити навпіл, покласти у торбинки, змащені всередині олією, зав’язати кінці (у торбинці має залишитися простір, бо тісто буде рости) і на 2 год покласти в холодильник.
З такого тіста можна пекти усе: великі сімейні пироги, пиріжки, булочки, рогалики, завиванці, рулети (струдлі). Можна сплести косу з трьох тонких рулетів з різними начинками.
Сформувати пиріжки, дати підрости у формі, змастити збитим яйце, випекти до готовності.
Спробуйте також приготувати:
Спробуйте також приготувати:
-
Моє тісто для пиріжків, завиванців з маком і струдлів. Рецепт, вироблений роками
-
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
Post Views: 43