Домашнє виноградне вино. Роблю так щороку і всім раджу

Яке вино найкраще? Правильно, домашнє, зі свого винограду. Я щороку роблю вино сама, і завжди виходить дуже смачне. А головне - абсолютно натуральне!

Домашнє вино

Виноград, цукор.

“Виноград обрізаю після перших морозів. Не мию! Це важливо. Я і від гілочок не відділяю! Тобто кладу всю грону. Але без гілочок воно виходить не таке терпке. Складаю в 40-літрову каструлю. Жмакаю добре і залишаю на кілька днів, щоб жмих піднявся і почався процес бродіння. Потім через прес відціджую сік. В соку розводжу цукор. Тобто відливаю десь 1 літру соку в каструлю додаю 1 кг цукру, на вогні підігріваю до розчинення цукру, але не кип’ячу. Виливаю гарячим в загальний сік, перемішую пробую на смак. Мало – знову сік + цукор і на вогонь, поки не доб’юся солодкого смаку. Потім під час бродіння вино стає менш солодким. Розливаю в 3-літрові банки, але не повні, і ставлю на гідрозатвор (купила спеціальні кришки з трубочкою для вина). Десь місяць воно стоїть. Перестало булькати, зробилося прозорим, з’явився осад на дні – зціджую, розливаю у чисті банки і ставлю в комору”.

Рецептом поділилася Наталія Панченко

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook