Домашнє ванільно-вершкове морозиво
Порада: приготування морозива в домашніх умовах починається з вибору свіжого якісного молока. Смачне морозиво вийде тільки з молока жирністю не менше 3,2%. Вершки важливо заздалегідь охолодити, можна охолодити в морозилці. Дістати їх потрібно безпосередньо перед приготуванням.
500 мл молока, 60 г цукру, 12 г ванільного цукру, 3 жовтки, 250 мл вершків (жирність 33 %).
Молоко вилити в невеликий сотейник, поставити на середній вогонь. Додати цукру (приблизно 1,5 ст. л.). Молоко не слід доводити до кипіння: температура не має перевищувати 80 °C. Ванільний цукор або ванілін змішати з гарячим молоком. Жовтки розтерти з цукром. У гаряче молоко невеликою цівкою вилити жовтки з цукром, водночас помішуючи, поставити суміш на водяну баню. Наше завдання — зробити молочну масу густою, як добра густа сметана. Охолодити (в морозилці або у воді з льодом).
Добре збити вершки. Добре охолоджену масу з’єднати зі збитими вершками, перемішати до однорідності. Розкласти у контейнери, поставити в морозильну камеру. Через 1–1,5 год масу потрібно перемішати вручну або за допомогою блендера. Це дасть змогу досягти кремоподібної текстури без кристаликів льоду. Знову поставити в морозилку до повного застигання.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Читайте також:
-
Домашнє морозиво із польською сумішшю “Lody”. З 1 порції виходить 3 л морозива!
-
Малинове парфе (морозиво) з персиками і шоколадом