домашній зефір

Домашній зефір: усі тонкощі приготування від а до я

Я вперше приготувала цей неймовірно смачний, ніжний, повітряний, ароматний зефір, який не зрівняється з купленим у магазині. У мене все вдалося – і у вас вдасться!

Домашній зефір

  1. Якщо у вас немає планетарного міксера з великою чашею, тоді готуйте зефір із половини продуктів.
  2. Заздалегідь приготуйте: кондитерський мішок з насадками (краще два), пергаментний папір, тефлоновий килимок для відсаджування зефіру (я відсаджувала зефір на дощечки, застелені пергаментом).
250 г ягід цілих (у мене полуниця морожена, збити блендером на пюре), 200 г цукру, 80 г свіжого білка (з трьох середніх яєць), 1/3 ч. ложки лимонної кислоти – усе покласти у чашу комбайна, збити в пишну круту піну.
Для сиропу: 460 г цукру, 180 мл води, 11 г агар-агару. 
У сотейник з товстим дном всипати цукор і агар-агар, усе ретельно вимішати, долити воду, поставити на вогонь і помішуючи варити до температури 110 °С. Дуже зручно мати під рукою спеціальний кухонний термометр, але якщо такого немає, то просто варити сироп до тягучої крапельки!
Коли сироп досягнув потрібної температури, одразу гарячим влити до збитої маси, збивати доти, поки маса почне намотуватися на вінчики міксера.
Наповнити кондитерські мішки майбутнім зефіром і відсадити на підготовлену поверхню. Зефір має відстоятися при кімнатній температурі 8-12 годин. Після відстоювання знайти кожній половинці зефіру пару, склеїти докупки і обкатати у цукровій пудрі, до якої треба додати кукурудзяний крохмаль.
Рецепт Ольги Дуовинської. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти домашнього зефіру:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook