Домашній щербет
500 г цукру, 100 г підсмаженого арахісу, 1,5 ст. ложки сухого молока, 100 мл води або молока, 1,5 ст. ложки какао, 30 г масла.
Обсмажений на сухій сковороді арахіс подрібнити качалкою (не дрібно). У каструлю всипати цукор, какао та сухе молоко та ретельно перемішати, додати воду (молоко) та ще раз ретельно перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння, зменшити вогонь до мінімального та варити ще 8 хв, постійно помішуючи. Зняти каструлю з вогню та дати охолонути 5-10 хв. Додати масло та горіхи, перемішати. Вилити масу в контейнер та залишити охолонути при кімнатній температурі. Потім покласти в холодильник ще на 6-8 год. Виходить близько 650 г готового щербету.
Ще смачніший щербет виходить із карамелізованими в меду горіхами.
Треба взяти 3 ст. ложки меду (рідкого), всипати туди горішки та ретельно перемішати. Потім перекласти горішки на деко, застелене пергаментом так, щоб зцідити лишній мед. Карамелізувати в розігрітій духовці до 180 ОС приблизно 5хв.
Рецепт і фото Юлії Пилипенко.