Домашній розпушувач для тіста
Для приготування розпушувача потрібна лимонна кислота, сода і борошно у пропорції 3:5:12. Тобто на 3 г кислоти 5 г соди і 12 г борошна. Такий порошок дуже добре зберігається, тому раджу робити зразу велику порцію. Але щоб у розпушувачі не утворювалися грудочки, половину борошна раджу замінити на крохмаль.
Зауважте, що лимонна кислота часто має крупні кристали, які потім можуть відчуватися у тісті. Тому перед приготуванням розпушувача кислоту треба перемолоти у кавомолці.
Отож, я готую так: 30 г лимонної кислоти, 50 г соди, 60 г борошна і 60 г крохмалю. Все ретельно перемішую, просіюю, складаю у баночку зі щільною кришкою і ставлю в сухе місце. Додаю згідно з рецептом.
Post Views: 35