Великодній баранчик
- 125 г масла вершкового, 125 г цукру, 3 яйця, 10 г ванільного цукру, 80/100 г борошна, 50 г крохмалю, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 1 апельсинова цедра або апельсинова паста, по щіпці кардамону та мускатного горіха, кілька крапель ромової есенції.
- За бажанням можна додати родзинки чи цукати.
Збити м’яке масло і цукор міксером до пишної консистенції. По одному додавати яйця, цедру, ванільний цукор, поступово додавати просіяне борошно з розпушувачем. Збивати до однорідності.
Викласти тісто в змащену форму вершковим маслом.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку). Перевірити готовність за допомогою сухої шпажки.
Готовий баранчик можна покрити глазур’ю чи присипати пудрою.
Поради господині
-
Тісто піднімається, тому викладати його треба, залишаючи 2-2,5 см до верху форми.
-
Стики форми змастити маслом або маргарином і притрусити борошном, щоб тісто не витікало.
-
Можна також використовувати будь-яке тісто для кексів або дріжджове тісто на калач.
-
Якщо тісто може капати, покладіть фольгу на низ духовки.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також прочитати:
- Як спекти пасхального баранчика (ягня): дріжджове, бісквітне, кексове тісто
- Як оригінально прикрасити паску, торт, тістечка та інші десерти до Великодня? 75 фото-ідей