До справжнього вина ні води, ні цукру давати не треба! Хочете приготувати – ось рецепт!

До справжнього виноградного вина ні воду, ні цукор не додають! Не робіть з винограду "бурду", якщо хочете пити корисне домашнє вино. Ось мій рецепт. 

Справжнє домашнє вино

Немитий виноград подавити руками, накрити кришкою, залишити бродити. На 6-7 день (залежно від температури у приміщенні) процідити. Ніякої води і цукру не додавати! Поставити на тихе бродіння: налити у бутель чи банку, щільно закрити і поставити водяний затвор (тобто вивести трубочку у банку з водою, щоб не було контакту з повітрям). Якщо любите солодке і міцне, то добавте цукру, але це необов’язково! Має так стояти, доки не припиниться бродіння (перестануть утворюватися бульбашки). Тоді злити через трубку у чисту ємність.

Рецепт Любові Штурхецької

Спробуйте також приготувати:

Домашнє вино з винограду. Готую за простим бабусиним рецептом

Хочете зробити домашнє вино з винограду? Ось як роблю його я…

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook