Десерт “Сирна веселка” із сиру та сметани

У 80-90-х роках на забавах це був найкрутіший десерт! Скільки ми з мамою його переробили на весілля знайомим та родичам!.. І зараз готую, бо це смачно! 

“Сирна веселка”

1 кг кисломолочного сиру, 450 г сметани (будь-якої), 1,5-2 скл. цукру (на свій смак), ванільний цукор, 4 п. різного желе, 1 ст. ложка звичайного желатину. Для створення різних кольорів можна використовувати готове желе або натуральні барвники та желатин (сік буряка, моркви, шпинат, чорницю і т.д.). Я давала магазинне желе і лише на один колір буряковий сік.

Желе замочити у різні ємкості, додавши до кожного по 120 г води. 1 ст. ложку желатину також залити 120 г води. Сир, сметану, цукор, ванільний цукор перебити блендером до однорідної маси. Цю масу розділити на 5 рівних частин. Далі розігріти рожеве желе, вилити до однієї частини сирної маси, швиденько (!!!) розмішати віничком та вилити у підготовлену ємкість і поставити у холодильник на 30 хв. Далі робити це саме з іншим кольором і виливати зверху. Так всі наступні кольори. Останній шар – білий з розтопленим желатином. Залишити в холодильнику ще на 1-2 год, щоб краще було нарізати.

Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook