Цибуляники
- 4 середні цибулини, сіль, перець і улюблена приправа – за смаком, 3-4 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 2 зубці часнику, зелень (у мене кріп), борошно ~ по 1 ст. ложці з чубчиком на кожне яйце (приблизно 4-6 ст. ложок) – щоб було тісто не рідке і не густе.
Цибулю дрібно нарізати, дати улюблені приправи, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 30 хв, щоб цибуля зм’якла.
Або можна нарізану цибулю зблендерувати, тоді можна зразу додавати решту складників і не чекати 30 хв. Я робила і першим способом, і другим: смачно і так, і так.
Якщо цибулю зблендерувати, то маса стає однорідною. А якщо просто дрібно нарізати, то в цибуляниках відчуваються м’які шматочки цибульки. Кому як більше подобається.
Яйця можна збити, можна просто дати до цибулі. Зелень дрібно нарізати, часник – через прес видушити. Поступово додавати борошно з розпушувачем і вимісити тісто, як на оладки. Має бути ні рідке, ні густе.
Смажити на олії на невеликому вогні. Викладати ложкою.
Готові цибуляники діставати на паперовий рушничок, щоб забрати зайвий жир.
Порада господині. Якщо маєте свіжу ікру риби (карась, короп чи інша), її слід дістати із плівочки і додати у тісто для цибуляників (самі зернятка) – теж дуже смачно!
Рецепт і ото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
- Пиріг із лаваша “Ліниві пельмені”
-
Ліниві біляші на кефірі. Смачно і просто!
Post Views: 32