Чим небезпечне вживання вареної картоплі

Кардіолог розповіла, чому не варто зловживати вареною картоплею.

Картопля — один з найпопулярніших продуктів на нашому столі, тому що доступний, бюджетний і смачний. Але для того, щоб овоч приносив максимальну користь здоров’ю, його потрібно правильно готувати.

Кардіолог Анна Кореневич розповіла, чим небезпечне вживання вареної картоплі. Спеціаліст зазначила, що в складі овочу є прості вуглеводи. В одній вареній картоплі міститься ціла столова ложка цукру, а якщо з’їсти чотири бульби, то ви закриєте всю добову норму цукру для дорослої людини. А регулярне перевищення цієї норми призведе до серйозних наслідків для здоров’я.

Після того як людина з’їдає чотири великих картоплини в день, їй не можна вживати чай або каву з цукром, хліб та інші цукровмісні продукти. Таким чином, популярний гарнір приносить організму більше шкоди, ніж користі.

Кардіолог каже, що картоплю бажано їсти в першій половині дня, але не кожен день, адже раціон повинен бути максимально корисним і різноманітним.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook