тісто на вареники на картопляному відварі

Чудове тісто на вареники на картопляному відварі

Ніколи не виливайте картопляний відвар - приготуйте з нього тісто на вареники. Цей рецепт хороший тим, що тісто можна покласти у холодильник і доліпити вареники пізніше. Наступного дня воно таке ж чудове і слухняне у роботі! А готові вареники можна заморожувати!

Багато господинь, коли варить картоплю, виливає картопляний відвар! Не робіть цього! На основі картопляного відвару можна приготувати чудове тісто, як дріжджове, так і бездріжджове. Дуже смачне вдається тісто на картопляному відварі на вареники. Еластичне, ніжне, приємне у роботі.

До речі, якщо не встигаєте наліпити вареників або закінчилася начинка, тісто на картопляному відварі може зачекати. Загорніть його у торбинку, покладіть і холодильник, а коли матимете час – доліпіть вареники! Тісто залишається таким же приємним у роботі!

Вареники з тіста на картопляному відварі можна заморожувати. У морозилці вони не тріскають, а при варінні не розварюються. Одне слово, рекомендуємо приготувати!

Тісто на вареники на картопляному відварі

  • 400 мл картопляного відвару (я брала саму воду), 100 мл олії, 1 ч. ложки солі, 2 яйця, 6 скл. (по 250 мл) борошна.
У мисці збити яйця, сіль і олію. Додати просіяне борошно. Відразу ж влити 400 мл гарячої (кип’ятку) води або відвару. Перемішати за допомогою ложкою, а потім замісити вже тісто руками. Загорнути у харчову плівку та залишити тісто для відпочинку на 30-40 хв. Потім притрусити стіл злегка борошном. Брати частину тіста до роботи, а решту залишити в плівці, щоб не обвітрювалися. Розкочувати тісто в тонкий пласт (1-2 мм) і вирізати кружечки. Ліпити вареники і відварити в підсоленій воді 5 хв з моменту закипання. Я заправляла великою кількістю смаженої цибулі.
Рецепт Марини Гармаш, готувала і фотографувала Оксана Копиняк, м. Болехів

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook