Чому лохину слід їсти кожному з нас

Ягоди лохини дуже цінні та цілющі для людського здоров’я. До її складу входять антоціани й антиоксиданти, які й надають їй синій колір.

Лохина спроможна:

  • Знизити ризик здобути хронічне захворювання.
  • За допомогою антиоксидантів уникнути багатьох захворювань, зменшити запалення та знищити вільні радикали.
  • За допомогою флавоноїдів знизити розвиток деменції та когнітивних відхилень, покращити мозковий кровообіг й захистити його клітини від пошкодження.
  • Укріпити роботу серця та судин.
  • Знизити кров’яний тиск.

Лохина вважається ягодою в якій найвищий вміст антиоксидантів.

Користь лохини у замороженому стані

Вона залишається неймовірно солодкою та насиченою поживними речовинами в будь-який сезон року. Для цього її потрібно заморозити влітку, відразу після збору, щоб зберегти якнайбільше користі для організму.

В повній склянці лохини міститься всього 80 калорій та 9 г клітковини, тому сміливо насолоджуйтеся смаком цієї ягоди.

Лохина та енергія

Поєднанні в ягоді розчинна й нерозчинна клітковини уповільнюють процес травлення в ШКТ, сприяють рівномірному надходженню у кров цукру та заряджають людину енергією! Це дуже допомагає хворим на діабет.

Додавайте як можна частіше лохину до свого раціону харчування! Приправляйте салати та соте сушеними ягодами та додавайте заморожені до газованої води чи несолодкого чаю. Зі свіжої лохини готуйте домашні смузі, додавайте її до пластівців, млинців та десертів або вживайте для перекусу, щоб отримати максимальну користь для організму.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook