Чому імбир корисний для вашого здоров’я

Сьогодні імбир дуже популярний і в народній медицині, і в кулінарії, і в косметології. На жаль, у нас ця рослина ще мало використовується, але тільки тому, що небагато людей знають, наскільки корисний імбир. Настав час виправити цю помилку!

У їжу зазвичай вживають тільки корінь імбиру. Дослідження показують, що найбільше користі приносить свіжий імбир, а не сухий або маринований. Коріння слід вибирати гладке, без пошкоджень. Вживати імбир можна майже з будь-якими продуктами – з напоями, гарячими стравами, супами, салатами та солодощами. При цьому калорійність у імбиру практично нульова – організм витрачає стільки ж енергії на те, щоб засвоїти їжу.

Імбир містить речовину гингерол, яка допомагає організму боротися з інфекціями і підвищує імунітет. Крім того, він знижує запалення. Імбир використовують не тільки в профілактичних цілях, але і для лікування – наприклад, імбир з медом і лимоном допомагає зняти біль в горлі і сприяє виведенню мокротиння.

Також в імбирі міститься травний фермент, який допомагає розщеплювати білки. Імбир відомий своєю здатністю прискорювати метаболізм, але допомога організму в перетравлюванні білка дає і інші плюси – допомагає позбутися від запорів, відчуття тяжкості і метеоризму.

Дослідження, присвячені профілактиці раку, назвали імбир одним з ефективних засобів проти раку кишківника. У ньому безліч вітамінів, мінералів і клітковини, що само по собі корисно для здоров’я кишківника. Крім того, імбир, завдяки здатності справлятися із запаленнями, знижує ризик розвитку раку.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook