Чізкейк
Форма 20 см. Бісквіт: 1 яйце, 0,5 скл. цукру (збити), додати 0,25 скл. молока, 0,25 скл. олії, 0,5 скл. борошна, 3 ст. ложки какао (я додала 6), 1 ч. ложку соди, 1 ч. ложку розпушувача. Розмішати до однорідності. Залити 0,5 скл. крутого кип’ятку і поставити одразу в духовку, тісто повинно бути рідким – так має бути. Температура 190°, пекти до сухого сірника. Цей бісквіт має назву “Шоколад на кип’ятку”.
Чізкейк: 1 кг сиру, 300 г чорниць, цукор і ваніль до смаку. Вимішати. Додати 15 г желатину (попередньо залити водою, дати набрякнути і підігріти до розчинення на паровій бані).
Мус: 0,5 л вершків або сметани, 4 ст. ложки цукру, ванільна есенція, збити, щоб маса була повітряною. Додати 15 г желатину.
Зібрати. Вирізати бісквіт під кондитерське кільце, по боках поставити ацетатну плівку, для того, щоб потім легко відділити десерт від бортиків. Зварити міцну каву, просочити нею бісквіт. Наступний шар – сирний. На 15-20 хв поставити в морозилку. За цей час приготувати мус, в нього додати подрібнене орео. Залити мус. Поставити на 5 хв в морозилку, щоб мус схопився, знову дістати і викласти печиво “Орео” для декору, інакше воно б втопилося. На ніч поставити в холодильник, зранку вже можна пити з кавою.
Рецепт і фото Тані Алі
Читайте також:
-
Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”
-
Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках