Інгредієнти:
1 кг картоплі, 120 г борошна, 30 г манної крупи, сіль, 1 яйце, 20–22 сливи, 20–22 ч. ложки цукру, 100 г масла, 3 ст. ложки панірувальних сухарів, кориця.
Картоплю варити в кожушку 20 хв, злити воду, остудити, почистити, розім’яти на пюре. Змішати борошно з манною крупою і дрібкою солі. Вбити яйце. Додати все це в картопляну масу і вимісити еластичне тісто. Скрутити його ковбаскою і нарізати її на 20–22 шматки (залежно від розміру слив). Сливи вимити, обсушити і видалити кісточки. У кожну сливу замість кісточки покласти по 1 ч. ложці цукру і з’єднати половинки. Покласти сливи на шматочки тіста і сформувати кульку.
Щоб тісто не прилипало до рук, його припудрювати борошном. Кнедлики варити в злегка підсоленій воді близько 5 хв, поки спливуть. Розігріти у сковороді масло й обсмажити в ньому панірувальні сухарі. Обваляти в них кнедлики і посипати цукром з корицею.