“Червоний оксамит”
Коржі: 3 яйця, 200 цукру, 180 г олії, 260 г кефіру, 10 какао, 1 п. ванілі, 1 ч. ложка соди погашеної, 1 п. розпушувача, 280 г борошна, барвник червоний.
Крем: 500 г маскарпоне, 250 г вершків, 100 г цукру, 1 п. ванілі.
Малинове компоте: 200 г малини, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю.
Яйця збити з цукром до пишної маси, додати порційно олію, кефір, ваніль, какао, борошно, погашену соду, барвник до бажаного кольору. Все гарно вимішати і вилити у форму 20 см, пекти при 180-200 ОС 30-40 хв. Коли остигне, розрізати на 3 коржі.
Маскарпоне збити з вершками і ваніль до пишної маси. Малину змішати з цукром і крохмалем, проварити до легкого загустіння, остудити.
Зібрати торт: корж, тонкий прошарок крему, бортик з крему, всередину компоте, зверху накрити знову кремом. Далі корж і так до кінця. Поставити у холодильник на пару годин для стабілізації, потім прикрасити на ваш смак. Просочування не потрібне, коржі вологі.
Рецепт і фото Валентини Янчук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 20