Чай зі спеціями зігріє і збадьорить

Додавання спецій до чаю, кави чи какао не лише покращить смак напою, але й зігріє. Деякі спеції - справжня несподіванка у "чайному" меню.

Додавання спецій до чаю, кави чи какао не лише покращить смак напою, але й зігріє.

Імбир – «найтепліший» інгредієнт. Він позитивно впливає на травлення та кровообіг. Це ідеальна добавка до кави, чаю (замість лимона), глінтвейну.

Чай або кава з гвоздикою бадьорить. Антисептичні та знеболювальні властивості гвоздики пришвидшують процес видужання під час застуди чи грипу.

Корицю здавна застосовують як ліки проти застуди та при загальному ослабленні організму. Її можна додавати до чаю, глінтвейну, пива, компоту.

Кардамон смакує із чаєм, кавою, молоком, шоколадом. Його часто застосовують у лікуванні застуд. Кардамон має противірусні властивості, зміцнює організм, полегшує кашель, пришвидшує процес одужання під час бронхіту.

Апельсинові шкірки смакують в чаї та глінтвейні, тамують головний біль і зігрівають.

Перець чилі – ідеальна добавка до кави у холодні дні. Такий напій ще й лікуватиме дихальні шляхи.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook